Nancy van de Ven is eindelijk wereldkampioen motorcross

Na tien seizoenen en maar liefst vijf tweede plaatsen werd het harde werken van Nancy van de Ven vorige week eindelijk beloond: Ze is wereldkampioen motorcross. Van de Ven vertelt bij Op1 hoe ze een droom in vervulling zag gaan.

Van de Ven vertelt dat er ongelofelijk veel bloed, zweet en tranen in haar wereldtitel zitten. ”Niet alleen voor mij, maar voor mijn hele gezin. We hebben ongelofelijk veel ellende meegemaakt. Het is echt een supermooie sport, maar het lijkt wel of wij driedubbel de zwarte kant van de sport hebben gezien. Ik ben vijf keer tweede geworden van de wereld, en dat is natuurlijk op zich een topprestatie. Maar als je dan kijkt naar hoe ik vijf keer tweede ben geworden. Ik heb diskwalificaties meegemaakt, blessures, motorpech. Tot aan de laatste ronde wereldkampioen zijn en dan vallen en vastzitten in de modder en dan niet meer de finish halen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Onderbeen verbrijzeld

Van de Ven heeft ook ernstige fysieke problemen gehad. Zo heeft ze haar onderbeen een keer verbrijzeld en was het maar de vraag of haar voet nog ooit recht kon staan. Toch heeft dat, en een zeer ernstig motorongeluk van haar broer, Van de Ven nooit tegengehouden om toch weer de motor op te stappen. ”Ik dacht: ‘hoe kan het nou toch elke keer dat ik zoveel tegenslagen moet meemaken’. Daardoor leek het wel of ik het alleen nog meer wilde. Ik ben vijf keer aan mijn been geopereerd en gelukkig is het weer helemaal oké.”

Kijk hier het hele gesprek met Nancy van de Ven terug.

Vergelijkbare artikelen