Stefano werd het slachtoffer van een online seksvideo

Wat doet het met je als er opeens een seksvideo van je online geplaatst wordt? Het overkwam Stefano Hennevelt op 14-jarige leeftijd. Nu, twaalf jaar later, kan hij er eindelijk goed over praten en wil hij jongeren voorlichting gaan geven over de gevaren van online seks. 

Nachtmerrie

”Ik werd in een klap de hoofdrolspeler van mijn eigen nachtmerrie”, vertelt Stefano over het moment dat hij een seksvideo van zichzelf op Twitter zag staan. ”Ik zag mezelf, naakt voor de camera, masturberen. Dan geef je jezelf bloot op een hele nare manier. Het was heel duidelijk dat ik het was. Het gevoel dat de grond onder je wegzakt, dat had ik. En het hield niet op. Ik bleef vallen en kon me nergens aan vasthouden. En toen moest ik het mijn moeder vertellen. Dat is voor een ouder misschien nog erger. Want je kunt er niks meer aan doen. Je bent als ouder machteloos.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Sexting

Stefano vindt dat sexting, het versturen van spannende seksuele teksten of foto’s, meer bespreekbaar moet zijn. ”Sexting an sich is niet erg. Dat moet ook verteld worden, het kan ook een manier zijn om je seksueel te ontwikkelen. Het is een technologie waar we mee te maken hebben en daar moeten we goed mee omgaan. Maar er zitten ook veel gevolgen aan. Vertrouw degene met wie je praat, weet met wie je praat. Als je daar van tevoren mee wordt geconfronteerd, dan ga je er misschien anders mee om.”

Kijk hier het hele gesprek met Stefano Hennevelt terug.

Vergelijkbare artikelen