”Ik heb gehoord van James Bond dat ze op mijn wals gewalst heeft” 

Het is een publiek geheim dat de Britse koningin Elizabeth groot fan was van André Rieu. Hij componeerde een aantal jaar geleden zelfs een wals voor de vorstin. Over zijn ontmoeting met The Queen, zijn wereldtournee en de kerstconcerten die eraan zitten te komen vertelt de violist bij Op1.

Ter ere van de 90ste verjaardag van Queen Elizabeth componeerde André Rieu een wals, speciaal voor de vorstin. ‘Beautiful melodies’, zei Elizabeth na afloop tegen de violist toen ze hem de hand schudde. ”Dat is toch leuk. Ik heb gehoord van James Bond dat ze op mijn wals gewalst heeft.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Eskimo’s

André Rieu gaat na drie jaar, een lange onderbreking door corona, weer op wereldtournee. Rieu verbaast zichzelf erover hoeveel mensen over de hele wereld hem intussen kennen. ”We waren een keer in Montreal. Toen kwamen er twee Eskimo’s binnen. Ze gaven me een stenen ijsbeertje, dat staat nog altijd bij mij op de ijskast. Ik zei: ‘hoe kennen jullie mij?’. ‘Van YouTube!’. Dus die zitten in hun iglo en die kijken naar YouTube.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met André Rieu terug.

Vergelijkbare artikelen