De valse wolfspin is bezig met een opmars in Nederland

Slecht nieuws voor mensen met spinnenfobie. De giftige valse wolfspin heeft zich definitief in Nederland gevestigd. De spin kwam eerst vooral in Zuid-Europa voor, maar door klimaatverandering gedijt het beest ook hier steeds beter. Spinnendeskundige Sjef van Overdijk vertelt bij Op1 of we bang moeten zijn voor het beestje en neemt een achtpotige vriend mee naar de studio.

Opmars

De reden dat mensen vaak bang zijn voor spinnen volgens Sjef van Overdijk, is omdat mensen bang zijn voor het onbekende. ”Als je niet weet wat een spin doet, dan houd je automatisch een afstand want dan weet je zeker dat het veilig is.” De valse wolfspin is bezig met een opmars in Nederland. ”Ze leven van oorsprong in Zuid-Europa, vanwege het klimaat dat aan het opwarmen is hebben we nu een lange warme zomer. Dat heeft voor de valse wolfspin een hele positieve uitwerking, want die kunnen overleven en andere soorten vallen dan weer weg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Niet gevaarlijk

Volgens Van Overdijk hoeven we niet bang te zijn voor de valse wolfspin. ”Als ze een mens zien is dat een dier dat 10.000 keer groter is dan zij. Wat doe je dan? Weglopen als je slim bent. En dat zijn ze, want ze kruipen weg als ze een mens zien. Ze komen niet op je af om je te bijten.”

Kijk hier het hele gesprek met Sjef van Overdijk terug.

Vergelijkbare artikelen