Diederik Jekel komt met eerbetoon aan zijn held Chriet Titulaer

Papieren kranten worden minder belangrijk, de computer wordt een succes en iedereen heeft straks een videorecorder. In zijn programma ‘Wondere wereld’ voorspelde ‘boodschapper van de toekomst’ Chriet Titulaer het allemaal al in de jaren ’80. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel komt bijna veertig jaar later met een theatershow over zijn grote held en brengt vanavond een bijzondere gadget mee.

In de jaren ‘80 liet ‘boodschapper van de toekomst’ Chriet Titulaer ons kennismaken met de nieuwste snufjes en gadgets van die tijd. Veel van de voorspellingen die hij destijds deed, zijn nu uitgekomen en dat maakt Titulaer de grote held van wetenschapsjournalist Diederik Jekel. Die komt nu met een eerbetoon. “Het is eigenlijk veel makkelijker om in deze tijd techniek of wetenschapsjournalist te zijn. Met het internet ben je zo op de hoogte van alle nieuwtjes. Hij had enorm veel connecties over heel de wereld. Hij bood bedrijven en uitvinders echt een podium. Het knappe is dat hij de techniek feilloos wist te doorgronden, maar vervolgens ook de creativiteit had om twee dingen te combineren en het op die manier veel vetter te maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Diederik Jekel terug.

Vergelijkbare artikelen