“Staghouwer was niet goed genoeg voorbereid op zijn taak”

Landbouwminister Staghouwer is opgestapt. Hij lag al langer onder vuur maar gister viel het doek dus definitief. Politiek commentator Peter Kee schoof gister aan over het aftreden van de minister.

“Hij was niet goed genoeg voorbereid op zijn taak en hij maakte er gewoon een potje van”, reageert Peter Kee op het vertrek van Henk Staghouwer. Volgens de politiek commentator is de voormalig Landbouwminister er niet in geslaagd om de boeren perspectief te brengen. “Voor de zomer, toen het beroemde kaartje van Christianne van der Wal kwam, had hij daarnaast een brief moeten hebben met perspectief voor de boeren. Het beloftevolle verhaal moest van hem komen. Nu kwam er alleen het negatieve, want die brief was niet op orde.”

Onder curatele

“Zijn verhaal deugde van geen kant”, constateert Peter. “Terwijl hij een grote pot geld heeft om uit te delen en innovatie voor elkaar te krijgen.” Ook het kabinet vond dat Staghouwers verhaal niet goed genoeg was. “Toen zeiden ze: ‘ga jij deze zomer maar even je huiswerk doen en krijg het op orde.’ Hij heeft toen een aantal brieven de revue laten passeren, onder controle van de vicepremiers van het kabinet. De collega’s keken steeds mee. Dat betekent dat je eigenlijk onder curatele staat. Hij ging niet meer over zijn eigen zaken eigenlijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Opvolger aan tafel?

Dan rest er de vraag: wie wordt Staghouwers opvolger? Peter Kee ziet de vervanger van Staghouwer aan tafel zitten. “Ik praktiseer er niet over”, reageert ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis. “Ik heb een prachtig ambt als volksvertegenwoordiger. Ik heb vandaag een fantastisch plan met collega Nijboer gepresenteerd. En dan minister worden? Nee, dat is niet aan de orde.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Peter Kee terug.

Vergelijkbare artikelen