Ahlaam Teghadouini en Shamira Raphaëla over de serie ‘Sihame’

De nieuwste serie uit de Mocro Maffia stal, Sihame, blijkt een online hit. In Sihame gaat een jonge vrouw op zoek naar wraak nadat er een seksvideo van haar online is geplaatst. Met de serie willen actrice Ahlaam Teghadouini en regisseur Shamira Raphaëla het steeds groter wordende, maar vaak onzichtbare probleem van online exposing aanpakken.

In de nieuwe serie ‘Sihame’ gaat een slachtoffer van online exposing opzoek naar wraak op degene die een seksvideo online heeft geplaatst. Wat erg opvalt, is dat de serie rauw overkomt en dat er veel geweld in zit. Een bewuste keuze van regisseur Shamira Raphaëla. “We vonden het heel belangrijk om een keer een vrouwelijke rol te hebben die uit die conventionele slachtofferrol stapt.”

Slachtofferrol

Volgens Raphaëla duiken vrouwen vaak snel in de slachtofferrol. “In mannelijke karakters zien we heel vaak dat ze boos zijn, geweld gebruiken en wraak mogen nemen, maar op een bepaalde manier gelden voor vrouwen andere regels in onze maatschappij. We vonden het belangrijk om te laten zien dat je als vrouw ook deze emoties mag voelen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen