Jan Lammers, Dione de Graaff, Christijan Albers en Stéphane Kox blikken vooruit op de GP van Zandvoort

Gaat Max Verstappen zijn thuisrace in de Nederlandse duinen weer winnen? Dit weekend strijkt de Formule 1 neer in Zandvoort, in het seizoen dat Verstappen met kop en schouders boven de rest uitsteekt. We blikken vooruit met sportief directeur Jan Lammers, presentator Dione de Graaff, voormalig F1-coureur Christijan Albers en pitreporter Stéphane Kox, die met de coureurs de hele wereld over reist.

Trots

Er worden dit weekend ongeveer 105.000 mensen per dag verwacht bij de Grand Prix in Zandvoort. Sportief directeur Jan Lammers is geboren en getogen in Zandvoort. De oud-coureur merkt dat er een enorme trots leeft onder zijn dorpsgenoten. ”Het is veel meer een ondernemingsklimaat nu. Ze zijn echt bezig om te zorgen dat de mensen die daar komen als klant behandeld worden. In het verleden was dat veel meer op het weer gericht. Als het mooi weer was, dan waren ze in een goede bui. Als het slecht weer was, dan was Zandvoort een beetje narrig. Er is nu zo veel positiviteit en saamhorigheid. Dat is mooi om te zien.” .

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Pitreporter

Pitreporter Stéphane Kox, die zelf ook autocoureur is, reist met de Formule 1-coureurs de hele wereld over. ”Ik ben altijd op het circuit gekomen, dus dat stukje voelt wel vertrouwd. Maar ik ben er nu in een andere hoedanigheid. Daar moest ik echt wel even aan wennen. Maar nu voel ik me in beide thuis. Het leuke is wel dat die jongens allemaal heel benaderbaar zijn. Je deelt ook een bepaalde passie. Ik snap wel hoe die jongens denken en waar ze mee bezig zijn. Dat wekt wel een leuke respons op.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Lammers, Dione de Graaff, Christijan Albers en Stéphane Kox terug.

Vergelijkbare artikelen