Albert Verlinde ziet overeenkomst tussen dood van prinses Diana en juichechannels

Het is volgende week 25 jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs. De Britten rouwden massaal om de ongekend populaire ex-geliefde van Prins Charles. Met Verenigd Koninkrijk-correspondent Lia van Bekhoven en presentator Albert Verlinde kijken we terug op het fatale incident en bespreken we welke impact ‘Lady Di’ vandaag de dag nog altijd heeft.

Het is zo’n moment dat in ons collectief geheugen gegrift staat: de dood van prinses Diana. Komende week 25 jaar geleden. “Het gaat er veel over”, vertelt Lia van Bekhoven. “Maar het wordt heel minimaal herdacht in het Verenigd Koninkrijk. Er is niet een plek waar die dood herdacht wordt. Er zijn geen diensten, geen bijeenkomsten. Pas vorig jaar kwam het eerste standbeeld van Diana in Londen. Als je daarvoor een standbeeld van haar wilde zien moest je naar Havana op Cuba.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Juichechannels

“Het is best een heftige vergelijking die ik trek”, zegt Albert Verlinde over de overeenkomst die hij ziet tussen de dood van Diana en de juichechannels. “Ze is natuurlijk de dood ingejaagd door de paparazzi. Dit is een ongeluk dat eraan zat te komen. Niet zo zeer met haar, maar het feit dat de paparazzi zulke vrijheden namen. Ze joegen op mensen. Dit moest gebeuren. Daarna zijn er dingen veranderd.”

Volgens de presentator is er nu iets voor in de plaats gekomen. “Ik vind wat er nu gebeurt op social media met de juichechannels, dat is ook jagen op mensen. Volgens mij is het wachten op een ongeluk wat een keer moet gebeuren, dat je denkt: ‘dit kan het dus teweeg brengen.'”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met Lia van Bekhoven en Albert Verlinde.

Vergelijkbare artikelen