Rob Kamphues over zijn boek ‘Droom op Wielen’

In zijn jonge jaren had Rob Kamphues maar één droom: Formule 1-coureur worden. Om die droom te verwezenlijken haalde de presentator de gekste capriolen uit, vaak met een opmerkelijke afloop. Wat hij allemaal geprobeerd heeft, schreef hij op in zijn nieuwe boek ‘Droom op Wielen’. 

Rob Kamphues heeft er lang van gedroomd om professioneel autocoureur te worden. Hoewel hij toen hij echt jong was, nauwelijks iets durfde te doen. “Toen ik drie was, ben ik aan mijn hart geopereerd. Daar heb ik niets aan over gehouden, behalve een beschermde opvoeding. Dat zorgde ervoor dat ik tot mijn veertiende niks durfde. Niet in een boom klimmen, niet in het diepe zwemmen en geen meisje ten dans te vragen. Daarna ben ik alles gaan proberen wat ik eerst niet durfde en daar is het autoracen van overgebleven.”

Afgesloten wereld

De wereld van autoracen is een behoorlijk afgesloten wereld. Je komt er niet zomaar tussen als je niet van jongs af aan raceauto’s bestuurd. “De reden dat ik het boek geschreven heb, is dat het een leuk inkijkje geeft in een wereld, waarin je normaal gesproken niet binnenkomt”, aldus Kamphues.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rob Kamphues terug.

Vergelijkbare artikelen