Chris Zegers en Rutger van Diermen over een nieuw seizoen van Break Free

De wereld verkennen en jezelf ontdekken. Veel jongeren gaan op avontuur in het buitenland om hun grenzen te verleggen, maar niet iedereen komt terug. De documentaire serie Break Free is een eerbetoon aan mensen de reis van hun leven te maken, maar daarbij tragisch om het leven komen. Nabestaande Rutger van Diermen en presentator Chris Zegers schuiven vanavond aan over alweer het vijfde seizoen van de indrukwekkende serie.

De documentaireserie Break Free is een eerbetoon aan jongeren die op avontuur gaan, de reis van hun leven maken, maar daarbij helaas komen te overlijden. Chris Zegers presenteert het programma en wil het leven van de jongeren in het licht zetten. “Wat we vaak doen is rouwen bij de dood en dat is volledig terecht, maar waar we vaak aan voorbij gaan is het leven dat die mensen hebben geleid.”

Inspiratief

“Wat we bij deze jongeren zien, is dat ze op reis gaan en dat kan zijn omdat je op jongere leeftijd vast komt te lopen”, vertelt Zegers. “Op reis kan het zo zijn dat je dichter bij jezelf komt. Wat ik zo inspiratief aan dit programma vindt, is dat jongeren in een andere cultuur veel dichter tot zichzelf komen en daardoor veel betere keuzes en beslissingen maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen