Sharon Dijksma over de Vuelta in Utrecht: “Het was een wervelende ploegentijdrit, echt ongelofelijk wat een snelheid dat heeft”

Vrijdag mag Utrecht voor de derde keer een grote wielerronde verwelkomen: de Vuelta start en finisht in de stad. Trotse burgemeester Sharon Dijksma schuift na de aftrap aan bij Op1, samen met wielerverslaggever en oud-wielrenner Stef Clement, die alles weet over de legendarische Ronde van Spanje en haar deelnemers. In 2015 was de Tour de France al in Utrecht. Daarover vertelt een van de grootste aanjagers: journalist Jeroen Wielaert.

Vrijdag pakte Robert Gesink ook nog eens de rode trui. Stef Clement: “Het is een sprookje dat je deze gebeurtenis in je land mag meemaken en dat dan ook nog eens een landgenoot zaterdag met die trui mag gaan starten in Den Bosch. Ik voelde een klein traantje opkomen, alles kwam samen.”

In de studio van Op1 zit ook een glunderende burgemeester Sharon Dijksma. “Het ging heel goed. Het was een wervelende ploegentijdrit en ik mocht in de eerste volgauto achter de eerste ploeg aan. Echt ongelofelijk wat een snelheid dat heeft en die heftige bochten. Ik ga ook nooit meer zo hard door Utrecht heel denk ik.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ook journalist Jeroen Wielaert was ontroerd. “Het was 24 kilometer lang een groot verbond van feestvreugde, zonder een spoor van hooligans of rottigheid. Dit was totale verademing en verbroedering.”

Kijk het hele gesprek met Stef Clement, Jeroen Wielaert en Sharon Dijksma hier terug.

Vergelijkbare artikelen