Roelof Bisschop over de asielcrisis: “Ik vind het niet verdedigbaar, omdat deze situatie voorkomen had kunnen worden”

De politiek lijkt het vertrouwen van de regio compleet te zijn verloren. De situatie in Groningen, de stikstofmaatregelen en nu weer de vluchtelingencrisis. Allemaal zorgen ze voor woede en zetten ze de gemoederen in de regio op scherp. Hoe kan Den Haag het vertrouwen terugwinnen? Politiek verslaggever Thomas van Groningen en SGP-kamerlid Roelof Bisschop schuiven aan bij Op1.

Thomas van Groningen verwacht dat er snel knopen moeten worden doorgehakt. “Steeds meer mensen kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de inflatie en de stijgende energieprijzen. Het kabinet moet hier op reageren en dan het liefst voor Prinsjesdag.”

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop over hoe het kabinet omgaat met de asielcrisis. “Ik vind het beleidsmatig niet verdedigbaar, omdat deze situatie voorkomen had kunnen worden. Het is een structurele fout dat er geen buffer ingebouwd is om meer mensen op te vangen. Veel gemeenten zijn daarom minder bereid om mee te helpen. Dit is dweilen met de kraan open.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Thomas van Groningen en Roelof Bisschop hier terug.

Vergelijkbare artikelen