Marrit Steenbergen over het EK-zwemmen: “Vooraf had ik ook zeker niet gedacht dat ik met 7 medailles naar huis zou gaan”

Marrit Steenbergen is de absolute koningin van het EK-zwemmen in Rome. De zwemster keert naar huis met maar liefst zeven medailles, waarvan vier keer goud. Dat juist zij zo succesvol zou zijn, had de kersvers Europees kampioen vooraf niet durven dromen – een paar jaar geleden nog overwoog ze zelfs serieus te stoppen. Ze schuift aan bij Op1 en vertelt ze wat de sleutel tot haar succes is geweest.

Steenbergen schreef zwemgeschiedenis met 7 medailles op het EK. Zelf kan ze het nog niet geloven. “Het blijft een beetje onwerkelijk. Vooraf had ik ook zeker niet gedacht dat ik met 7 medailles naar huis zou gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Wat is haar geheim? “Ik denk dat ik altijd technisch goed ben geweest, daar heb ik een voordeel mee. Maar na zo’n lange, zware week voel ik ook dat wilskracht me helpt. Ik voel dat ik voor het team wil gaan en dat geeft me kracht.”

Kijk het hele gesprek met Marrit Steenbergen hier terug.

Vergelijkbare artikelen