Jessica Schilder over haar EK-goud bij het kogelstoten

Kogelstoter Jessica Schilder kan nog steeds niet geloven dat ze Europees kampioen is geworden. Met een stoot van meer dan 20 meter werd ze in het Olympiastadion van München de eerste Nederlandse atleet die ooit EK-goud heeft gepakt bij het kogelstoten. Ze zette met deze monsterstoot een Nederlands record.

Twee dagen later kan kogelstoter Jessica Schilder het nog altijd nauwelijks geloven. Met een Nederlands record van ruim 20 meter gooide de atlete zichzelf in München naar de Europese titel. “Ik heb op trainingen wel laten zien dat het erin zit, maar dat het er juist op dit moment uitkomt, is bizar”, vertelt de atlete.

Herpakken

En dat terwijl het er even op leek dat het helemaal mis ging. In de kwalificaties voor de finale zakte Schilder nog door het ijs. “Het ging heel slecht. De kwalificatie-eis was 18,60 meter, daarmee zou ik me gelijk plaatsen voor de finale, maar dat lukte niet. Ik maakte het mezelf onnodig moeilijk, het zelfvertrouwen was een beetje weg, maar ik wist mezelf gelukkig goed te herpakken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen