De politie heeft ruim honderd mensen aangehouden rond de boerenprotesten

De politie heeft de ruim honderd mensen aangehouden naar aanleiding van de boerenprotesten van afgelopen tijd. Bij blokkades en brandstichtingen werden aanhoudingen gedaan voor openlijke geweldpleging en verstoring van de openbare orde. Ook zijn een aantal verdachten gearresteerd voor poging tot doodslag of moord. Politiechef Willem Woelders vertelt hoe de politie te werk is gegaan.

Boeren die tijdens de protesten van de afgelopen blokkades neerzetten en afval op de snelweg dumpten, zijn daar lang niet altijd mee weggekomen. De afgelopen weken heeft de politie ruim honderd mensen aangehouden en rond de zevenhonderd boetes uitgedeeld. “Het gaat met name om incidenten op de snelweg, waar blokkades geweest zijn en waar situaties zijn ontstaan die de verkeersveiligheid in gevaar hebben gebracht”, vertelt politiechef Willem Woelders.

Vooral jongeren

Wat volgens de politiechef opvalt is dat het vooral jonge boeren zijn die door de politie zijn aangehouden. “Als je kijkt naar de groep mensen die is aangehouden, zijn dat vooral jonge boeren tot dertig jaar. Deels zijn ze gelijk staande gehouden, maar ongeveer een kwart is door goed recherchewerk opgespoord.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Willem Woelders terug.

Vergelijkbare artikelen