Hetty Schoorel en Ernst Jansz over het boek Tjoesmai

Op 15 augustus herdenken we jaarlijks alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Hetty Schoorel doorbreekt nu het Indisch zwijgen en vertelt in haar boek Tjoesmai over haar tijd in een Jappenkamp. Muziekant Ernst Jansz schreef het voorwoord en kent het Indisch zwijgen als geen ander. 

Hetty Schoorel schreef een boek over haar tijd in een Jappenkamp. Ze smokkelde haar vogeltje Tjoesmai, waar het boek naar vernoemd is, mee het kamp in en dat heeft misschien wel haar leven gered. Al was ze bijna betrapt toen Tjoesmai in het kamp op haar schouder kan zitten.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

 

Vergelijkbare artikelen