Yoeri Albrecht over het schrijver Salman Rushdie

De wereldberoemde schrijver Salman Rushdie is neergestoken op een podium. Yoeri Albrecht had eergisteren nog contact.

Wereldberoemd schrijver Salman Rushdie is vrijdag neergestoken. Op een podium vlak voor een lezing werd hij aangevallen. Yoeri Albrecht had afgelopen week nog contact met de schrijven en zag dit ergens wel aankomen. “Het verbaast me natuurlijk niks. Er zijn miljoenen mensen die denken dat ze vrije toegang krijgen tot het paradijs als ze hem doodmaken. Hij hield er in ieder geval zelf altijd rekening mee dat het hem zou kunnen gebeuren.”

Schrijvers niet meer veilig

Volgens Albrecht zijn schrijvers en opiniemakers tegenwoordig niet meer veilig. “We hebben in De Balie meerdere sprekers gehad die zo neergeschoten of gestoken zouden kunnen worden. Dat is de realiteit tegenwoordig.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen