Alberto Stegeman over 20 seizoenen Undercover in Nederland

Bewapend met verborgen camera’s en een flinke portie lef brengt Alberto Stegeman al twintig seizoenen van ‘Undercover in Nederland’ allerlei misstanden aan het licht. De afgelopen jaren heeft hij menig crimineel achter de tralies gekregen en dat houdt voorlopig niet op. Het programma gaat namelijk door tot zeker 2024.

Alberto Stegeman gaat al twintig seizoenen undercover in Nederland op pad om verschillende misstanden aan het licht te brengen. Na zoveel seizoenen heeft hij een aardige trackrecord. Meerdere criminelen verdwenen achter de tralies. “Toen ik afgelopen week gebeld werd of ik hier wilde zitten, hebben we een lijstje gemaakt. We zitten inmiddels op meer dan 100 jaar aan gevangenisstraf. We hebben een stuk of tachtig mensen achter de tralies gekregen met alleen maar een camera, dat vind ik best wel mooi.”

Mooi moment

Stegeman stopt niet alleen criminelen achter de tralies. Hij toont ook misstanden aan bij bedrijven, zoals de beveiliging op Schiphol. Wat is leuker om te doen? “Criminelen opsporen is vaak leuker. Je bent vaak heel lang met zo’n onderzoek bezig en je hebt intensief contact met de slachtoffers. Je komt ook teleurstellingen tegen. Vaak lukken dingen niet, maar als je het uiteindelijk dan wel goed komt, is dat een heel mooi moment.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen