Tom van ’t Einde over verhoor Donald Trump: “Dat hij zich op zijn zwijgrecht beroept, geeft wel aan dat hij denkt dat hij een probleem heeft”

Een opvallende wending in het onderzoek naar belastingontduiking door Donald Trump. De oud-president zelf werd woensdag ondervraagd door het Openbaar Ministerie in New York. Amerika-verslaggever Tom van ’t Einde vertelt hoe het verhoor is verlopen.

Trump wordt verdacht van fraude, vertelt Van ’t Einde. “Hij wordt ervan beschuldigd dat hij al zijn bezittingen heeft aangedikt en er te veel waarde aan heeft toegekend, waardoor hij veel te hoge leningen heeft gekregen bij banken. Op die manier zou hij de belasting hebben ontdoken. Dat is natuurlijk gewoon keiharde fraude.”

Donald Trump weigerde vandaag voor het New Yorkse OM vragen te beantwoorden over de vermeende fraude bij de Trump Organization. Tom van ’t Einde: “Hij gebruikt het concept ‘heksenjacht’ al heel erg lang, maar op dit moment slaat dat nergens op. We weten dat hij veel van zijn bezittingen heeft opgepompt. Hij is er nog niet voor veroordeeld, maar dat er een luchtje aan zit dat weten we eigenlijk wel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Trump beroept zich op zijn zwijgrecht. “Hij heeft er heel vaak kritiek op gehad als anderen zich beriepen op hun zwijgrecht. Het is verrassend, want hij is al vaker verhoord in vastgoed-zaken met banken en hij is er ook goed in. Dat hij dit nu doet geeft wel aan dat hij echt denkt dat hij een probleem heeft.”

Kijk het hele gesprek met Tom van ’t Einde hier terug.

Vergelijkbare artikelen