Jan Versteeg over Nederlands geweld in Spanje: “Vorig jaar is het heel ernstig afgelopen, maar het was niet het eerste incident”

Spanje is voor veel Nederlanders de ideale vakantiebestemming, maar de laatste tijd wordt het land geteisterd door een hittegolf. Correspondent Edwin Winkels en Ambassadeur in Spanje Jan Versteeg vertellen bij Op1 welke problemen dat met zich meebrengt en hoe Nederland probeert te helpen.

Correspondent Edwin Winkels: “Je leert je aanpassen aan de warmte in Spanje. Ietsje langzamer lopen, niet rennen om een vliegtuig te halen, maar gewoon iets eerder weg.” Maar, de energiecrisis maakt het in Spanje minder makkelijk om om te gaan met de extreme temperaturen. Jan Versteeg: “Er is aangekondigd dat de airco een stuk minder koel mag staan, voornamelijk in openbare ruimtes.” Daarnaast heerst er enorme droogte. Om bosbranden in te perken zijn ook maatregelen getroffen.

Komen vakantiegangers in de problemen? Volgens Edwin Winkels valt dat wel mee: “Nee, het kan gebeuren dat de campings ontruimd moeten worden. Je moet het in de gaten houden.” Versteeg: “Je hoeft niet constant in paniek te zijn dat er een bosbrand uitbreekt, maar je moet wel voorzichtig zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Zinloos geweld

Op Mallorca is veel Nederlands geweld. Vorig jaar leidde het zelfs tot een sterfgeval. Inmiddels helpt onze politie de Spanjaarden, zodat sommige Nederlandse toeristen in hun eigen taal aangesproken kunnen worden. Jan Versteeg: “Vorig jaar is het heel ernstig afgelopen, maar het was niet het eerste incident. Er zijn regelmatig opstootjes. Dat wil je vermijden.” Volgens Winkels zorgen de meeste toeristen voor veel overlast. “Britten zijn net zo erg. Natuurlijk zijn sommige toeristen knettergek, maar het is wel zo dat iedere scheet in de media komt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Edwin Winkels en Jan Versteeg hier terug.

 

 

Vergelijkbare artikelen