Psycholoog Maartje Kroese helpt mensen van wespenfobie af

Ons land wordt overspoeld door wespen. Wespenbestrijders zeggen dat ze het in twintig jaar niet zo druk hebben gehad. Het goede nieuws: je hoeft helemaal niet bang te zijn voor het insect. Psycholoog Maartje Kroese laat zien hoe je van je angst afkomt. Ze schuift aan bij Op1 samen met boswachter Arjan Postma die vertelt waarom wespen eigenlijk niet zo vervelend zijn.

Wespenfobie

We hebben dit jaar een overvloed aan wespen in Nederland. Wespenbestrijders hebben het in jaren niet zo druk gehad en in alleen Amsterdam zijn al vijf keer meer wespen geteld dan vorig jaar. Slecht nieuws voor mensen met angst voor het beest, maar gelukkig weet psycholoog Maartje Kroese hoe ja van die angst afkomt. In de uitzending van Op1 moesten ook presentatoren Tijs van den Brink en Margje Fikse aan de therapie geloven.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen