Ben Woldring over de torenhoge energieprijzen

Steeds meer huishoudens komen in de problemen door de hoge energierekening. Wie nu een nieuw contract aangaat, is bijna 6500 euro per jaar kwijt, ruim 4000 euro meer dan nog maar een jaar geleden. CEO van vergelijkingssite Gaslicht.com Ben Woldring zag vooral de afgelopen weken de prijzen vliegensvlug stijgen. 

De energieprijzen schieten door het dak heen. Voor een gemiddeld energiecontract ben je vandaag de dag ruim 4000 euro meer kwijt dan slechts een jaar geleden. Hoe is dat mogelijk? Ben Woldring vergelijkt voor Gaslicht.com al jaren de energieprijzen, maar zoiets heeft ook hij nog nooit gezien. “In de laatste zes weken zijn de prijzen op de groothandelsmarkt gewoon verdubbeld en de prijzen waren al verviervoudigd in de afgelopen zeven maanden.”

Stroomversnelling

Volgens Woldring blijven de prijzen zich maar opstapelen. “Het komt in een soort stroom versnelling. Dat levert dan op dat je nu 4000 euro meer moet betalen in vergelijking met 1 augustus vorig jaar en dat voor precies dezelfde energie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen