“Als je op een privéterrein een bedrijf binnen gaat, is dat een absolute no go”

Dierenactivisten hebben deze week gedreigd stallen van veehouders te bezetten en dieren uit de stallen te bevrijden. LTO Nederland is bezorgd over berichten die rondgaan op sociale media en roept haar leden op om waakzaam te blijven voor mogelijke acties. Voorzitter vakgroep Pluimveehouderij van LTO, Kees de Jong vertelt bij Op1 waar de LTO bang voor is.

De LTO is angstig voor dierenactivisten die afgelopen week dreigden megastallen van veehouders te gaan bezetten. Daarbij zeiden ze onder andere de dieren in de stallen te willen bevrijden. Voorzitter vakgroep Pluimveehouderij van LTO, Kees de Jong vindt dat dit soort acties alle perken te buiten gaan. “Acties die buiten de wet vallen en zeker als je op een privéterrein ergens een bedrijf binnen gaat, is dat een absolute no go.”

Gesprek

Volgens De Jong helpen de activisten de dieren in de stallen ook in geen enkel geval. “Ze doen de dieren meer kwaad dan dat ze de dieren goed doen, als ze ze zouden bevrijden. Ik zou graag met ze in gesprek om dat gesprek aan te gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen