Jessica Durlacher: “Schrijven creëert helderheid”

Na 25 jaar vindt ze schrijven nog steeds een feestje. Jessica Durlacher viert dit jaar haar 25e jubileum als schrijfster. Met werken als Het Geweten en De Held won Durlacher onder andere het Gouden Ezelsoor voor best verkochte debuutroman en de Opzij Literatuurprijs voor schrijfsters wier werk bijdraagt aan de ontplooiing, bewustwording en emancipatie van vrouwen. Bij Op1 blikken we terug op 25 jaar schrijversvak.

Ook na 25 jaar vindt schrijfster Jessica Durlacher schrijven het leukste dat er is, zo leuk dat ze er maar moeilijk zonder kan. “Het voelt niet goed. Ik doe het wel, ik schrijf ook hele dagen niet, maar ik voel me zoveel lekkerder als ik het wel doe. Dan heb ik veel meer helderheid in mijn hoofd gecreëerd.”

Waarom zijn er soms dan toch dagen dat de pen even aan de kant gelegd wordt? “Het is ook moeilijk en je wil misschien ook niet altijd helderheid. Ik moet mezelf soms wel dwingen, omdat je niet altijd alles helder ziet. Soms moet ik zoeken naar de kern van dingen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jessica Durlacher terug.

Vergelijkbare artikelen