Wielie Elhorst predikt deze week in zijn regenboogtoga op Pride Amsterdam

Wielie Elhorst predikt deze week in zijn regenboogtoga op Pride Amsterdam. Hoe is het om een LHBTIQ-dominee te zijn in de kerkelijke wereld? 

Predikant Wielie Elhorst heeft een speciale opdracht gekregen. Voor de LHBTIQ+-gemeenschap gaat hij komende week prediken op onder andere de pride. Iets waar hij veel positieve reacties op heeft gekregen. “Men vindt het mooi dat er een predikant speciaal voor de LHBTIQ+-gemeenschap is aangesteld.”

Elhorst hoopt in zijn nieuwe functie vooral mensen te kunnen verbinden. “We laten zien hoe de levenservaringen van lhbti’ers moeiteloos verbonden kunnen worden met de verhalen uit de traditie en dat die verhalen perspectief, hoop of troost kunnen bieden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen