Er is sinds woensdag officieel watertekort in Nederland

We hebben een officieel watertekort, maar wat betekent dat nu voor ons? Hoogleraar Waterbeheer Piet Verdonschot geeft uitleg.

Er is sinds woensdag officieel watertekort in Nederland. Betekent dat dat we nu massaal water moeten gaan opslaan? Volgens Piet Verdonschot valt het allemaal nog wel mee. “Het betekent dat we misschien iets minder moeten douchen, ondanks de warme temperaturen. Het zou fijn zijn als iedereen uit solidariteit iets zuiniger met het drinkwater om zou willen gaan. We zitten in een situatie waarin er minder water is dan nodig voor bijvoorbeeld de landbouw of andere voorzieningen.”

Nog geen crisissituatie

Verdonschot geeft aan dat we op dit moment nog niet in een crisissituatie zitten, maar dat de problemen wel groter kunnen worden. Het is nu vooral zaak om drinkwatervoorzieners een beetje te helpen. “Drinkwater is een vrij kostbaar goed, een groot deel van de wereld heeft te weinig drinkwater. Eigenlijk hebben wij genoeg, maar we gebruiken het dusdanig dat ook wij tekorten krijgen. Dat is nu nog niet aan de orde, maar het zou in de toekomst makkelijk kunnen gebeuren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Piet Verdonschot terug.

Vergelijkbare artikelen