Agractie wil alleen onder bepaalde voorwaarden in gesprek met het kabinet

Agractie-voorman Bart Kemp heeft telefonisch gesproken met stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Is er voldoende perspectief voor de partijen om met elkaar om tafel te gaan? Bart Kemp schuift aan bij Op1.

Kemp zegt een stuk opgesteld te hebben waarop zij concreet verandering willen en waar ze beweging van het kabinet verwachten, als voorwaarde om met elkaar in gesprek te kunnen. ”Dat gaat over vier punten. De kritische depositiewaarde moet uit de wet. En je hebt de pas-melders, dat zijn zesduizend bedrijven die zonder vergunning zijn komen te zitten drie jaar geleden, door de overheid. Wij willen dat die snel gelegaliseerd worden. Gedwongen onteigeningen, dat mag duidelijk zijn hoe we daar over denken. En een rapport dat vanuit TNO is gepresenteerd. Daarin staat dat de rekenmodellen niet overeenkomen met de werkelijkheid. We hebben afgesproken dat er over een dag of twee op gereageerd zou worden, door Remkes of door Rutte. Als daar concreet toezeggingen op komen dan zijn wij van harte bereid om te praten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bart Kemp terug.

Vergelijkbare artikelen