Antoine Bodar blikt terug op 30 jaar priesterschap

Antoine Bodar is Nederlands bekendste priester. We blikken met hem terug op dertig jaar tv-priesterschap en op een periode waarin hij altijd pal stond voor de katholieke kerk.

Deze zomer is Antoine Bodar 30 jaar priester en al die jaren verdedigde hij zijn kerk door dik en dun op tv. ”Ik denk dat dat zin heeft gehad. Toen we bij de gezamenlijke bisschoppen in Rome waren zei de mediabisschop van destijds tegen mij: bent u eigenlijk wel eens ooit door ons bedankt? Toen zei ik: nee. Toen zei hij dat ik bij deze dan hartelijk bedankt ben.” Het voelde voor Bodar niet alsof hij de klusjes op moest knappen. ”De ene is minder bang van de media dan de ander en toevallig ben ik in dit opzicht niet bang uitgevallen. Het is natuurlijk ook een spel. Die gesprekken voeren voor de televisie en die boog spannen. Het is een soort conversatie die ik ken uit de renaissance. Het heeft ook te maken met cultuur.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Antoine Bodar terug.

Vergelijkbare artikelen