Maarten van Rossem, Gijs Rademaker en Anne Schulp deden een bijzondere dino-opgraving in Amerika

Een grote droom is in vervulling gegaan voor dino-liefhebbers Maarten van Rossem en Gijs Rademaker. Samen met paleontoloog Anne Schulp mochten ze dino-botten opgraven in de Verenigde Staten. Het drietal is net terug en vertelt bij Op1 over een bijzondere ontdekking.

Dino-liefhebbers Maarten van Rossem en Gijs Rademaker gingen in de dorre vlaktes van Wyoming op zoek naar dinosaurus-resten. Hoe ontdek je of het een stuk steen of bot is? ”Je plakt het op je tong. Steen valt van je tong af, als het plakt, is het een fossiel.”

Rademaker kan bijna niet beschrijven hoe bijzonder hij het vond. “Je kan het alleen maar zelf meemaken. De magie van het wegscheppen van het zand, dan komt er wat donkerder bot tevoorschijn en op dat moment valt er dus voor het eerst zonlicht op het dier dat 100 miljoen jaar begraven is geweest. Ik werd er een beetje stil van.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen