Merijn Zeeman en Roxane Knetemann over de succesvolle Tour van Jumbo-Visma

Sportief directeur van de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma Merijn Zeeman zag een droom in vervulling gaan. Zijn formatie won met de Deen Jonas Vingegaard na jaren van proberen het eindklassement in de Tour de France. Zeeman is te gast bij Op1 samen met oud-wielrenster Roxane Knetemann, die deze week kijkt of het Nederlandse wielersucces wordt voortgezet in de eerste Tour voor vrouwen sinds 2009.

”Het is onwerkelijk, nog steeds”, zegt Merijn Zeeman. ”We komen van heel ver. We waren een kleine ploeg. Dat is het werk van heel veel mensen vele jaren lang. Dan is dit een ontzettend mooie beloning. Dit is het winnen van een hele grote sportwedstrijd, maar voor ons is dit eigenlijk veel groter. Dit is iets wat we jaren geleden ooit als droom hebben geformuleerd, wat totaal onrealistisch was. We hebben hier met veel inzet en passie elke dag aan gewerkt. Als dat dan op een dag uitkomt, en dan ook nog eens met de groene trui daarbij. Dat is een historische prestatie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Tour voor vrouwen

Voor het eerst sinds 2009 is er dit jaar ook weer een Tour de France voor vrouwen. ”De stap dat er een meerdaagse Tour voor vrouwen is, is echt al immens” zegt oud-wielrenster Roxane Knetemann. ”De media-aandacht die nu op het vrouwenwielrennen gericht is, dat gaat grote gevolgen hebben voor het vrouwenwielrennen. Die stijgende trend is al gaande. Ik zit hier nu ook over de Tour de praten, dat is gewoon een super mooie ontwikkeling.”

Kijk hier het hele gesprek met Merijn Zeeman en Roxane Knetemann terug. 

Vergelijkbare artikelen