Barbara Barend blikt vooruit op kwartfinale Oranjevrouwen

Vanavond speelt Nederland de kwartfinale op het EK Voetbal tegen Frankrijk. Gaat het de Oranje Leeuwinnen lukken om de Fransen te verslaan? We blikten gisteravond alvast vooruit met sportjournalist Barbara Barend.

Winning spirit

Barbara Barend had verwacht dat de Oranjevrouwen het minder goed zouden doen dan ze tot nu toe doen. ”Bij geen wedstrijd heb ik me verveeld, maar dat is omdat het achterin heel kwetsbaar is. Maar we maken ook mooie doelpunten. We spelen morgen tegen een hele goede tegenstander, maar dit Nederlands elftal bewijst al vijf jaar lang dat ze van iedereen kunnen winnen. Daar hebben ze een soort winning spirit en dat raken ze niet kwijt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Fysiek sterke Fransen

Gaat het de Oranje Leeuwinnen lukken om de Fransen te verslaan? ”De Fransen zijn ontzettende bomen van vrouwen, fysiek heel sterk. Wij hebben best wel kleine voetbalstertjes, kleiner en wendbaarder. We moeten het voetballend gaan proberen te winnen en als team. Want de Fransen hebben in principe een betere selectie en ze staan ook hoger op de wereldranglijst.”

Kijk hier het hele gesprek met Barbara Barend terug.

Vergelijkbare artikelen