Wouter de Vries over de verwerking van de dood van zijn broer

Op 15 juli was het precies een jaar geleden dat Peter R. de Vries overleed. Over de verwerking van de dood van zijn broer vertelt Wouter de Vries bij Op1.

In de rechtszaak tegen de verdachten van de moord op Peter R. de Vries maakten Royce en Kelly de Vries gebruik van hun spreekrecht. Hun oom Wouter de Vries geeft aan ‘apetrots’ te zijn op zijn neef en nicht. ”Dit geeft alles weer wat wij meegemaakt hebben. Royce en Kelly hebben het zo mooi verwoord wat wij meegemaakt hebben.”

Een dieptepunt voor Wouter de Vries waren de berichten die de verdachten onderling wisselden na de aanslag op zijn broer. ”Die teksten die op die telefoons hebben plaatsgevonden, nadat Peter vermoord was, dat was gruwelijk. Ik wist niet dat de mensheid zo laag kon zinken. Dat is het diepste moment geweest, toen ik in de krant las wat daar geschreven is. Toen dacht ik bij mezelf, hoe haal je het in je hoofd. Daar kun je heel kwaad om worden, maar dan kijk ik naar mijn nichtje Kelly. Die eigenlijk het tegenovergestelde doet van kwaad worden. Je kan iemand klein maken door hem uit te schelden, maar je kan iemand ook klein maken door zelf heel groot te worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Opdracht uit de gevangenis?

Minister Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid kan niet uitsluiten dat de opdracht voor de moord op Peter R. de Vries vanuit de zwaar beveiligde gevangenis in Vught gegeven is. ”Nieuws raakt mij veel meer dan voorheen. Zo’n bericht dat dat uit die gevangenis gekomen is, ik ga er al vanuit dat het zo is, dan komt het stoom uit je oren. Daar ben je echt woest om. Dat dat kan gebeuren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wouter de Vries terug.

Vergelijkbare artikelen