Albert Verlinde brengt de musical Grease naar Nederland

Wie kruipen er in de rol van Danny en Sandy? Albert Verlinde brengt de musical Grease weer terug naar de Nederlandse theaters. Hiervoor zoekt de theaterproducent nog een nieuwe verleider. Gister in Op1 vertelde hij erover.

Hij is op zoek naar een nieuwe Sandy en een nieuwe Danny. Kortom: naar de nieuwe Olivia Newton John en de nieuwe John Travolta. Want: voor de derde keer brengt Albert Verlinde de hitmusical Grease terug naar de Nederlandse theaters.  “Je hebt in de musicalwereld een aantal kroonjuwelen. Shows die je meerdere keren terug kan brengen. Grease is nu zo’n zeven à acht jaar geleden. Dus dat is het moment om hem weer te brengen.”

Dat is voor de theaterproducent niet de enige reden om de musical Grease weer naar de Nederlandse theaters te halen. “We zitten in theaterland in een ingewikkelde situatie. Het publiek is een beetje vervreemd van de theaters. Bij grote hits zitten ze echt wel in de zaal. Ik heb gezegd dat als er een show is die het publiek van jong tot oud naar de theaters kan brengen, dan is dat Grease.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen