Hoe gaat het nu met Nouri? Broer Abderrahim: “Hij straalt weer”

Precies vijf jaar nadat voetballer Abdelhak Nouri door een hartstilstand in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd van Ajax, richt zijn familie nu de Nouri Foundation op. Ook maakte boezemvriend Steven Bergwijn vandaag een toptransfer naar de Amsterdamse club. Over deze bijzondere dag vertelt broer Abderrahim Nouri, samen met schrijver van het boek Abdelhak Nouri, een onvervulde droom Khalid Kasem, bij Op1.

Het is vijf jaar geleden dat Ajacied Abdelhak Nouri in elkaar zakte met een hartstilstand. Abderrahim oefende vanaf dat moment veel met hem. “Doe eens je mond open of knik eens”, vroeg de oudste broer aan hem. “Er kwam nooit wat uit. Je blijft proberen, maar eigenlijk reken je er niet op. Op een gegeven moment vroeg ik hem om de letter ‘a’ uit te spreken en dat deed hij. Dat was schrikken, maar ook een hele grote blijdschap.” Een tijd later kwamen ook de emoties van Abdelhak naar buiten. Dat deed de familie erg goed. “Normaal gesproken hecht je niet zoveel waarden aan een glimlach, maar op dat moment was het echt de wereld voor ons.”

Hoe gaat het nu met Abdelhak? “Sinds hij thuis is, is hij stukken stabieler, rustiger en veel vrolijker. Hij straalt weer, heeft een kleurtje en is goed op gewicht. Over het algemeen gaat het goed.” Volgens Abderrahim is Nouri nog steeds degene die de familie bij elkaar hield. Zelfs na zijn hartaanval, blijft de Ajacied een verbinder. “Nu meer dan voorheen zelfs. Hij kreeg ondanks zijn volle agenda als voetballer voor elkaar dat zijn familie bij elkaar kwam. Hij zorgt ervoor nu nog steeds voor dat de familie heel hecht met elkaar is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Steven Bergwijn

Gister tekende Steven Bergwijn, jeugdvriend van Nouri, precies vijf jaar na Nouri’s hartaanval voor een recordbedrag bij Ajax. Nouri werd heel enthousiast toen hij het nieuws hoorde. “Abdelhak was super blij en had een hele brede glimlach op zijn gezicht. Hij was echt blij voor hem.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen