Paul Moers over de blokkades van distributiecentra

Door de boerenacties bij de distributiecentra zijn veel schappen in de supermarkten leeg, vooral van groenten, fruit, vlees en zuivel. Volgens supermarktkoepel CBL loopt de schade nu al in de miljoenen. Wat zijn de gevolgen? Retaildeskundige Paul Moers schuift aan bij Op1.

”Als je een distributiecentrum plat legt, dan is het zo dat in de winkels de versproducten, die noem je de hardlopers, die zijn dan binnen twee of drie dagen op”, zegt Paul Moers. ”Dat begint op de eerste dag al met vers brood, vervolgens komen zuivel, vlees, groente en fruit aan de beurt. Als het nog langer duurt, dan heb je binnen acht dagen dat de hele winkel leeg is. Alleen de langzaamlopers blijven dan over, denk dan aan potjes sambal, waar je weinig mee kunt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Grondrechten voor milieu

Moers vindt dat er een eerlijkere prijs betaald moet worden voor producten als vlees en zuivel. ”Dat wordt ‘true pricing’ genoemd. Dat wil zeggen dat je alle milieukosten en alle arbeidskosten ook relevant meeneemt. En dat is iets wat niet gebeurt. Het is interessant om in Nederland na te gaan denken over grondrechten voor het milieu. Dat betekent ook betere prijzen, ook voor de boeren. Maar ophouden met de blokkades, want dat schiet niet op.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Paul Moers terug.

Vergelijkbare artikelen