Tim van Rijthoven is de sensatie van Wimbledon

Tim van Rijthoven is dé sensatie van Wimbledon. Op het Londense gras versloeg de tennisser vandaag de Georgiër Nikoloz Basilasjvili in drie sets en bereikte zo als eerste Nederlandse man sinds 2004 de vierde ronde. Het Nederlandse succes houdt daar niet op: morgen maakt Botic van de Zandschulp gelijk kans deze prestatie te evenaren. We hebben het bij Op1 met oud-coach Paul Haarhuis en commentator Kristie Boogert over dit historische toernooi.

Voor het eerst sinds 2004 staat er weer een Nederlandse man in de vierde ronde van Wimbledon. Voor Nederlandse begrippen een unieke prestatie, op voor velen het belangrijkste tennistoernooi van het jaar. Commentator Kristie Boogert geniet van het succes van Van Rijthoven. “Insiders weten dat hij vanuit de junioren al supergoed was, alleen bij de overgang naar de profs haperde die. Uiteindelijk is hij altijd super getalenteerd geweest en hij is nu van jongetje naar volwassen vent gegaan.”

Grastennis

Wat maakt Tim van Rijthoven zo goed dat hij op dit moment deze prestatie kan leveren? Volgens oud-coach Paul Haarhuis komt het ook door de ondergrond waar nu op gespeeld wordt: gras. “Hij heeft heel veel power in zijn slagen, een ongelofelijk goede service en kan dus op snelle banen, zoals gras, enorm goed uit te voeten. Helaas heeft hij de laatste jaren heel weinig kans gekregen om op gras te spelen, omdat zijn ranking te laag was.”

Wildcard

Tim van Rijthoven mag op het Londense gras meedoen op een wildcard, wat betekent dat hij geen kwalificaties hoefde te spelen, maar in één keer toegelaten werd tot het hoofdtoernooi. “Het is heel exceptioneel dat hij voor Wimbledon een wildcard kreeg en daar maakt hij nu uitstekend gebruik van”, aldus Haarhuis. Uitstekend lijkt ondertussen haast een understatement. Van Rijthoven heeft in zijn laatste acht wedstrijden van 5 spelers uit de top-30 gewonnen en is de eerste man die op een wildcard te vierde ronde haalt sinds 2015.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Tim van Rijthoven terug. 

Vergelijkbare artikelen