Politie roept relschoppende boeren bij huis minister op zich te melden

Boeren die dinsdag bij het huis van minister Van der Wal door een politieblokkade braken, moeten zich melden. Doen ze dat niet, dan verspreidt de politie komende week beelden van de verdachten. Politiechef Oost-Nederland Janny Knol schuift aan bij Op1 samen met SPAR-directeur John van der Ent, die vindt dat we creatiever moeten omgaan met het oplossen van het stikstofprobleem.

Relschoppende boeren die afgelopen dinsdag vernielingen aanrichtten en dwars door een politieblokkade bij het huis van minister Van der Wal terechtkwamen, moeten zich melden bij de politie. Anders worden er herkenbare beelden van de relschoppers gepubliceerd door de politie, vertelt Politiechef Oost-Nederland Janny Knol. “Het gaat over vernielingen, intimidatie en mishandelingen. Dat zijn dingen waar voorlopige hechtenis op staat en dat maakt dat we toestemming hebben om woensdag beelden openbaar te maken.”

Voor de rechter brengen

Met het mogelijk vrijgeven van de beelden wil de politie laten zien dat het voor hen in ieder geval menens is. “Er zijn de afgelopen dagen incidenten geweest die ver over de grens gaan”, aldus Knol. Volgens de politiechef willen ze de boeren daarom maar wat graag aanhouden. “We willen deze mensen uiteindelijk voor de rechter brengen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen