Oscar Dros en Bernt Schneiders over veranderingen bij de politie

De politie gaat flink op de schop. Er moet een cultuuromslag komen om de onveilige werksfeer te verbeteren en de Landelijke Eenheid wordt opgesplitst in twee delen. Politiechef van de Landelijke Eenheid Oscar Dros en Bernt Schneiders, voorzitter van de onderzoekscommissie-Schneiders, reageren bij Op1.

Er moet een cultuuromslag komen bij de politie. Het is daarom onvermijdelijk dat er leidinggevenden moeten vertrekken. “Op een gegeven moment is gezegd dat het zo niet langer ging en dat er echt goed gekeken moest worden bij de landelijke eenheid. Er werd al snel duidelijk dat het een heel ingewikkeld bestuurbaar construct is”, aldus Bernt Schneiders, voorzitter van de onderzoekscommissie-Schneiders.

Ander leiderschap

Politiechef van de Landelijke Eenheid Oscar Dros past volgens Schneiders prima in het plaatje voor de toekomst, maar toch houdt hij er rekening mee dat ook hij er aan moet geloven. “Misschien geldt dat ik door mijn ervaring deze landelijke eenheid door de moeilijke fase heen kan helpen. Maar misschien moet er daarna ruimte komen voor ander leiderschap. Als ik daarbij kan helpen door een stapje terug te doen, so be it.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen