Ari Deelder maakte een boek over haar vader Jules

Lades vol papier, onbetaalde rekeningen, niet-ontwikkelde foto’s, schetsen en eerste en laatste pagina’s van verhalen. Toen Ari Deelder de magazijnen van haar vader Jules Deelder indook, kwam ze het allemaal tegen. Van de gevonden items en met begeleidende teksten van haarzelf maakte ze het boek ABCDeelder, een inkijkje in het leven van haar vader. Ze vertelt erover bij Op1.

Over wat Ari Deelder allemaal aantrof bij het bureau van vader Jules had ze alleen al een heel boek over kunnen schrijven. ”Iedereen vindt het altijd leuk om bij mensen in hun laatjes te kijken. Het voelde in het begin best wel vreemd voor mij om dat te doen, omdat je bij elk geluid denkt dat hij nog thuiskomt. Dus dan wil je opstaan, sorry ik zit in je stoel, maar dat was dus dan niet zo. We hebben geen choquerende dingen gevonden. Jules is eigenlijk altijd heel eerlijk geweest over van alles en nog wat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bijzondere band

”Mijn vader was mijn vader, maar was zeker de laatste vijftien jaar van mijn leven ook een van mijn beste vrienden”, zegt Ari over de bijzondere band die ze met haar vader had. ”Ik denk niet dat iedereen dat heeft met zijn vader. Mijn vader en ik waren zonder moeite volkomen eerlijk tegen elkaar. Er waren geen geheimen te onthullen. Daar ben ik ook wel blij om. Toen hij zo plotseling stierf was het toch een troost dat je weet dat je alles hebt uitgesproken met iemand.”

Kijk hier het hele gesprek met Ari Deelder terug.

Vergelijkbare artikelen