De vader van April van der Bijl werd in opdracht van Willem Holleeder geliquideerd

Haar vader Thomas van der Bijl werd zestien jaar geleden doodgeschoten in zijn Amsterdamse café De Hallen. Volgens de rechter was de moord in opdracht van Willem Holleeder, die daarvoor afgelopen vrijdag in hoger beroep tot levenslang werd veroordeeld. Om deze zwarte periode in haar leven af te sluiten schreef April van der Bijl het boek ‘April, kind van een boef’. Ze vertelt erover bij Op1 samen met advocaat Annemiek van Spanje.

Het leven van April van der Bijl werd totaal op de kop gezet, toen haar vader Thomas van der Bijl in opdracht van Willem Holleeder werd geliquideerd. Volgens haar helpt het enorm dat de rechtszaak nu ten einde is. “Het is een lange strijd geweest. Hij is vermoord op mijn achttiende. Ik ben van rechtszaak naar rechtszaak gegaan. Ik wist eigenlijk allang wie het gedaan had en het was voor mij belangrijk om het woord te blijven voeren voor hem. Er was één waarheid en dat was die van hem.”

Cassatie

Holleeder gaat nog in cassatie, maar dat is voor April niet meer zo belangrijk. “Voor mij is dit echt de afsluiting geweest. Dit is waar ik naartoe heb geleefd en wat is ook in mijn verhaal heb opgeschreven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen