Dione de Graaff en Herman van der Zandt over de Tour de France

Vrijdag start het grootste wielerspektakel van het jaar: de Tour de France. Van Le Grand Départ in Kopenhagen tot de finish aan de Champs-Élysées reizen presentatoren Dione de Graaff en Herman van der Zandt voor het programma ‘De Avondetappe’ het peloton voor het eerst in twee jaar weer achterna. Bij Op1 blikken ze vast vooruit op drie weken Tour.

In De Avondetappe draait het niet alleen om het klassement van de Tour de France. ”Het is een onderdeel van ons programma, daar hebben we onze analisten voor”, zegt Dione de Graaff. ”Maar sport is zo veel meer. Ik hou van sport omdat het ook het leven is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bauke Mollema

Er is dit jaar weer eens een kasseienrit in de Tour de France. Dione de Graaff verheugt zich daar enorm op. ”Daar lig ik nu al wakker van, zo’n zin heb ik daarin. En in Alpe d’Huez, hartstikke mooi dat die er weer in zit. Ik ben ook zo benieuwd wat Bauke Mollema gaat doen. Ik vind dat zo mooi. 35 jaar en hij tekent een contract bij Trek voor zijn hele leven ongeveer. Hij wordt Nederlands kampioen tijdrijden en hij staat daar als een klein kind zo blij. Ik vind het heel knap dat je het zo lang zo leuk kan vinden.”

Filippo Ganna en sterke Denen

Wie moeten we deze Tour in de gaten gaan houden? ”Ik kijk heel graag naar Filippo Ganna” zegt Herman van der Zandt. ”Dat is een grote tijdrijder, in principe zou hij de proloog moeten winnen. Er zijn ook een heleboel goede Denen, die rijden in eigen land. Zet dus in je tourpooltje Asgreen of Cort Nielsen. Maar het lijkt mij een mooi gezicht als Ganna in de gele trui terecht komt.”

Kijk hier het hele gesprek met Dione de Graaff en Herman van der Zandt terug.

Vergelijkbare artikelen