Lieke van Lexmond is terug na een roerige periode

Lieke van Lexmond is weer terug in een nieuwe Nederlandse speelfilm na een roerige periode waarin er ophef ontstond over de ‘Moonsisters’. Over de film ‘Zwanger & Co’ en het turbulente afgelopen jaar vertelt de actrice bij Op1.

Moonsisters

Vorig jaar ontdekte het programma ‘De Keuringsdienst van Waarde’ dat twee van de edelstenen uit de webshop van de Moonsisters nep waren. Glas in plaats van witte jade. ”Dat was ontzettend vervelend uiteraard. Wij zijn ook overvallen door het nieuws. We zijn het programma zelfs dankbaar dat zij dat onderzocht hebben en dat zij misstanden in de edelstenenwereld, waarvan wij niet op de hoogte waren, hebben gedeeld met ons. Wij hebben daar meteen naar gehandeld en eigenlijk was het een week later al opgelost.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Moederhart manifest

Ook ontstond er vorig jaar ophef toen Lieke van Lexmond een brandbrief van Moederhart ondertekende, waarin mensen werd opgeroepen zich alleen aan de coronamaatregelen te houden als die in lijn lagen met hun geweten. ”Voor mij als moeder was het een belangrijke boodschap dat je altijd je kinderen beschermt. Wat er ook gebeurt. Dus als er iets gebeurt wat misschien op dat moment nog niet genoeg getest is en nog niet aan de orde is voor kinderen, vond ik het belangrijk om in ieder geval te staan voor mijn eigen kinderen. En ook de kinderen die er zelf niet voor kunnen kiezen. Dat vond ik persoonlijk belangrijk. En dat het later nog een heel eigen leven is gaan leiden en dat mensen dat een eigen draai hebben gegeven, daar heb ik geen zeggenschap op en dat interesseert me ook eigenlijk niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Lieke van Lexmond terug.

Vergelijkbare artikelen