Jan-Jesse Lieftink over de ontsnapte TBS’ers uit de Pompekliniek

De vijfde ontsnapping uit de Pompekliniek in nog geen vijf jaar. De twee TBS’ers die ontsnapten uit de kliniek bij Nijmegen konden met hulp van een slijptol en een onbekend aantal handlangers in no-time in de gereedstaande vluchtauto stappen. Hoe kan het dat duo de instelling zo makkelijk kon ontvluchten? Advocaat Jan-Jesse Lieftink, die de ontsnapte TBS’ers bijstond, vindt het tijd voor stevig onderzoek.

”Dat dit zo makkelijk kan gebeuren op klaarlichte dag, dat is te bizar voor woorden”, zegt Jan-Jesse Lieftink. ”Ze stonden erbij en keken ernaar, want de camera’s hingen er. De mensen die naar die camera’s keken hebben ze ook gedetecteerd. Maar ze waren te laat. Ik las vandaag dat ze binnen een minuut door het hek heen waren.” Naar eigen zeggen voldoet de kliniek aan de veiligheidsnormen. Ze zitten in categorie 4, het strengste regime. ”Dat daar iets mis is dat is wel duidelijk denk ik.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gevaar

De ontsnapte TBS’ers zijn nog altijd niet gevonden. Zijn ze een gevaar voor de omgeving? ”Dat denk ik niet, maar ik kan daar op dit moment ook geen inschatting van maken. De rechter heeft ze veroordeeld tot TBS, dat kan alleen als er een bepaald gevaar in zit. Het zijn jonge jongens die in de kern niet gevaarlijk zijn, maar omstandigheden kunnen ze gevaarlijk maken.”

Kijk hier het hele gesprek met Jan-Jesse Lieftink terug. 

Vergelijkbare artikelen