Rob de Nijs stond woensdag voor het laatst op het podium

Rob de Nijs staat vanavond voor het laatst op het podium. Na een carrière van ruim zestig jaar neemt de aan Parkinson lijdende zanger in een vol Ziggo Dome afscheid met zijn concert ’t Is Mooi Geweest. Albert Verlinde en Leon Verdonschot, die een film over de zanger maakte, blikken bij Op1 terug op zestig jaar Rob de Nijs.

Afgelopen woensdag stond zanger Rob de Nijs voor het laatst op het podium. En niet zomaar, op 79-jarige leeftijd verkocht de zanger de Ziggo Dome uit. Iets dat volkomen terecht is vindt Leon Verdonschot. “Hij is één van de grondleggers van de Nederlandse popmuziek. Het is niet overdreven om dat te zeggen.”

Vele gezichten

Volgens de journalist is Rob de Nijs een artiest met vele gezichten. “Hij ging nooit helemaal ten onder, maar hij heeft ook niet altijd aan de top gezeten. Hij heeft veel verschillende identiteiten gehad en was een artiest waar je wat van kon vinden. Vooral kleurloze mensen vinden wat van kleurrijke mensen zoals hij.” Een kleurrijk persoon dus, maar volgens Verdonschot ook een echte vakman. “Het klinkt ouderwets, maar wat ik het meest aan hem bewonder, is zijn ambachtsliefde. Hij is echt een ambachtsman, ook altijd zenuwachtig. Hij wil goed zingen, dus ik denk dat hij nu voor het laatst zenuwachtig is geweest.”

Laatste keer

Is het nu dan echt de laatste keer geweest, vraagt tafelgast Victor Löw zich af. Albert Verlinde: “Ja dit was echt de laatste keer. Terwijl, als je zit te luisteren, denk je dat het zo nog zou kunnen. Maar hij zei zelf ook: ‘je moet stoppen als iedereen het nog een beetje leuk vindt.’ Een beetje leuk zei die.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Leon Verdonschot en Albert Verlinde over het laatste optreden van Rob de Nijs terug.

Vergelijkbare artikelen