De Slimste Mens komt een met een ”All Stars-editie”

Het twintigste seizoen van De Slimste Mens komt eraan. Om dit jubileum te vieren, komt het programma van presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem met een heuse “All Stars-editie”. Het duo blikt bij Op1 terug op twintig succesvolle seizoenen en vooruit naar de nieuwe editie.

Al twintig seizoen is De Slimste Mens met Philip Freriks en Maarten van Rossem een hit op televisie. Wat is het geheim? ”Er is geen geheim”, zegt Freriks. ”Het is een opeenstapeling van factoren. Het zit hartstikke leuk in elkaar, we hebben ontzettend leuke gasten en een geweldige juryvoorzitter. De mensen thuis kunnen meedoen. Als je dat bij elkaar optelt dan is dat kennelijk iets wat aanslaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Rob Kemps

”Er waren hele leuke gasten, er zijn ook strontvervelende gasten”’, zegt Maarten van Rossem. ”Er zijn gasten waarvan je denkt, zo snel mogelijk eruit. Er zijn hele vervelende mensen die toch goed scoren in dat spel. Omgekeerd zijn er leuke gasten waarvan je hoopt dat ze erin blijven en die vliegen er dan de eerste ronde uit. Sommige mensen stellen enorm teleur. Academici doen het vrijwel altijd slecht. Ik weet ook niet precies hoe dat komt. Algemeen bekend is dat iemand die de ambachtsschool heeft gedaan, namelijk Rob Kemps, dat die ten slotte tot de winnaars behoorde. Het is altijd zo dat wanneer je verwachtingspatroon hoog is, dan ben je vaak teleurgesteld. Omgekeerd, dat als je geen reet verwacht kan het enorm leuk zijn dat de betrokkene goed scoort.”

All Stars-editie

Om het jubileum van De Slimste Mens te vieren komt er een all stars-seizoen met oud-deelnemers die ver zijn gekomen in eerdere edities, zoals Stefano Keizers en Francis van Broekhuizen. Maarten van Rossem: ”Stefano Keizers is de enige persoon waar ik mij tweemaal aan heb voorgesteld omdat bleek dat hij een soort plaksnor bij zich had.”

Kijk hier het hele gesprek met Philip Freriks en Maarten van Rossem terug. 

Vergelijkbare artikelen