Rob Marrevee over de impact van adoptie

Rob Marrevee adopteerde ruim twintig jaar geleden zijn zoons Zenebe en Jarra uit Ethiopië. Maar als hij had geweten wat voor impact de adoptie op de jongens zou hebben, had hij dat liever niet gedaan. In zijn boek ‘Vaderland’ rekent Marrevee af met het ‘sprookje’ dat een kind uit een arm land te redden is met genoeg liefde. 

”Ik ben me later pas gaan realiseren hoe belangrijk de binding met de oorsprong van de cultuur in eigen land is”, zegt Rob Marrevee. Hij concludeert dat het beter was geweest als de adoptie niet had plaatsgevonden. ”Dat is hard om dat zo te zeggen. Tegelijkertijd hou ik ontzettend veel van ze en wil ik ze niet kwijt. En ben ik ook heel blij met ze en trots op ze. Er zitten gewoon meerdere kanten aan zo’n verhaal.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Wat waren de grootste problemen? ”Heel veel verdriet wat zich uit in agressie. We zijn in Nederland niet zo gewend emoties te tonen. Dit boek gaat over emoties. Over mannen, mij en mijn zoons. Het enige wat ons helpt is door ons uit te spreken over onze emoties en daar eerlijk over te zijn. En die kunnen heel hard zijn, maar dat is beter dan ze uit de weg gaan. Anders blijft het doorsudderen.”

Kijk hier het hele gesprek met Rob Marrevee terug. 

Vergelijkbare artikelen