Jan Slagter en Cisca Dresselhuys maken podcast over hun gereformeerde afkomst

Waar komt de zendingsdrang van Jan Slagter vandaan? En waarom is de zondag voor Cisca Dresselhuys nog steeds zo beladen? Journalisten Jan Slagter en Cisca Dresselhuys zijn al jaren niet meer in de gereformeerde kerk van hun jeugd te vinden, maar het geloof zit nog diep in hun DNA verweven. In de podcast ‘De geboden van Slagter en Dresselhuys’ bespreken ze met andere ex-gereformeerden hoe die gelovige opvoeding nog steeds doorwerkt in hun leven. 

Bij veel ex-gereformeerden speelt de gelovige opvoeding nog altijd een belangrijke rol in het leven, denken Jan Slagter en Cisca Dresselhuys. Toen ze daar samen over aan de praat raakten, besloten ze hun verhalen te delen in de nieuwe podcast. “Heel veel mensen hebben dat, die hebben toch nog iets met dat verleden. Toen kwam het idee om daar met mensen over te gaan praten. Nou zo is het gekomen”, vertelt Jan Slagter.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ongehoord Nederland

Jan Slagter gaat ook nog in op Ongehoord Nederland. De omroep heeft volgens de ombudsman van de NPO de Journalistieke Code van de publieke omroep geschonden met het verspreiden van onjuiste informatie. “Als er onzin wordt verkondigd, moeten we het rapport van de ombudsman ter harte nemen en de NPO zal vermoedelijk volgende week met een sanctie komen.” Slagter probeert ook zijn journalisten bij omroep MAX mee te geven dat ze kritisch blijven. “We moeten allemaal waakzaam blijven dat we niet zomaar onware meningen aan tafel laten passeren.”

Ook politiek verslaggever van Op1 Thomas van Groningen heeft het rapport gelezen. “Ik vond het interessant dat ze zei dat je niet één omroep veroordelen, terwijl kijkers dit ook herkennen bij heel veel andere omroepen. Ik vond het een teken aan de wand dat kijkers dit niet alleen daar zien, maar blijkbaar dus ook bij veel andere programma’s.” Jan Slagter wil nog wel de nuance maken dat een omroep best een mening mag hebben. “Het is niet zo dat je niks mag, maar feitelijke onjuistheden mogen niet aan tafel vertelt worden en daar moet je tegenin gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Slagter en Cisca Dresselhuys terug.

Vergelijkbare artikelen