Soumaya Ahouaoui over haar rol in Marokkaanse Bruiloft

In de nieuwe romantische komedie ‘Marokkaanse bruiloft’ kruipt actrice Soumaya Ahouaoui in de rol van Yasmine, een jonge Marokkaanse vrouw die er alles aan doet om goede strafrechtadvocaat te zijn. Tegelijkertijd wil haar familie per se dat ze zo snel mogelijk in het huwelijksbootje stapt. Zijn liefde en haar ambitie te combineren? De actrice schuift aan bij Op1 en neemt ons mee in haar rol en de film.

Voor Soumaya Ahouaoui zijn Marokkaanse bruiloften alles behalve onbekend terrein. ”Dat gaat helemaal los, er wordt totaal uitgepakt. Het is kleurrijk, groots, glamour. De bruid draagt vier jurken op één avond, en dat is gemiddeld. Eten in overvloed en koekjes in overvloed. Ik vind het echt te gek, maar dat komt ook omdat ik er echt mee ben opgegroeid. Als kind kwam ik al op veel bruiloften, er was als het ware wekelijks gewoon een feest. Het is voor mij heel nostalgisch, ik houd er echt van.”

Krachtig allround karakter

In de film speelt Ahouaoui de rol van Yasmine, een ambitieuze advocate. Een aantrekkelijke rol volgens de actrice: ”Ik vind het leuk als ik een krachtig allround karakter mag spelen met een heel menselijk karakter. Dat was dit absoluut. Ik mocht zoveel verschillende situaties spelen, het was echt te gek.” De film geeft je echt een inkijkje in de Marokkaanse cultuur, vindt Ahouaoui. ”In alle facetten. Ik denk dat de Marokkaanse Nederlanders heel veel gaan herkennen in de film.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Soumaya Ahouaoui terug.

Vergelijkbare artikelen