Ali Niknam over World Economic Forum: “Het is een soort Lowlands”

Wat gebeurt er op het World Economic Forum in Davos? De rijken en machtigen der aarde waren deze week bij elkaar om te praten over een betere toekomst. Tegelijk is het evenement voer voor complottheorieën. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen en techondernemer Ali Niknam gingen dit jaar voor het eerst en vertellen erover bij Op1.

Tweeduizend politici, grote namen uit het bedrijfsleven, internationale organisaties en academici. De rijken en machtigen togen deze week weer naar Davos voor het World Economic Forum. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen en techondernemer Ali Niknam gingen dit jaar voor het eerst. De laatstgenoemde kreeg de uitnodiging via de mail. “Het leek me zo’n circus, dat wilde ik wel eens meemaken.”

Er hangt een geheimzinnige sfeer om het evenement in het Zwitserse dorp. Maar volgens Niknam, de oprichter van o.a. bunq, is het een van de plekken met de meeste journalisten. “Ik weet niet hoe vaak ik per ongeluk op TV ben geweest, gewoon omdat ik even heen en weer liep. Er staan wel driehonderd camera’s.

Betere toekomst

Het doel van het World Economic Forum is om  te praten over een betere toekomst. Hoe heeft de techondernemer het zelf ervaren? “Het is deels een congres, deels praatjes en deels is het gelijkgestemden vinden. Dat vond ik zelf het leukste. Het was voor mij de mogelijkheid om met ondernemers over de hele wereld een biertje te drinken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Lowlands

“Voor mijn andere bedrijf TransIP zijn we op zoek naar een overnamekandidaten.” Tot het evenement begon, was het Niknam na een jaar nog steeds niet gelukt om met een specifieke aandeelhouder, die in zijn ogen de ideale kandidaat is, in contact te komen. “Ik sta daar aan de bar en er komt een enigszins aangeschoten man naar me toe. En wat blijkt? Dat is dus die vent. In twee dagen is het geregeld. Het is een soort Lowlands, zo heb ik het ervaren. Ik kwam met hetzelfde gevoel terug vanochtend.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Vivianne Heijnen en Ali Niknam terug.

Vergelijkbare artikelen